Last news in Fakti

25 Септември, 2015 12:27 629 0

Красен Кралев награждава победителите от Мини Евроволей 2015

  • красен кралев-
  • мини евроволей 2015-
  • награждава-
  • волейбол-
  • деца-
  • министър-
  • арена армеец

Всички деца ще получат медали за участие

Красен Кралев награждава победителите от Мини Евроволей 2015 - 1
Снимка: БТА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще награди лично победителите в Мини Евроволей 2015. 12 дни преди официалното откриване на Европейското първенство по волейбол за мъже, в София ще се проведе шампионат, който да даде шанс на български деца да се докоснат максимално до играта.

Новият еврошампион за мъже ще стане ясен на 18 октомври в „Арена Армеец”. На 27 септември (неделя) на същото място ще се разиграят предварително битките на българска земя. В Мини Евроволей 2015 ще се включат ученици от 5-и до 7-и клас от осем софийски училища. Всяко училище ще представлява отбор, участник в Евроволей 2015: Германия, Чехия, Холандия, Полша, Белгия, Беларус, Словения и България.

За официалното награждаване са поканени и посланиците на тези страни, които имат дипломатически мисии у нас.

Ето и осемте училища, които ще участват в Мини Евроволей 2015:

2 СОУ „Акад. Емилиян Станев”, район „Витоша”
4 ОУ „Проф. Джон Атанасов”, район „Искър”
54 СОУ „Св. Иван Рилски”, район „Надежда”
55 СОУ „Петко Каравелов”, район „Студентски”
81 СОУ „Виктор Юго”, район „Младост”
88 СОУ „Димитър Попниколов”, район „Овча купел”
109 ОУ „Христо Смирненски", район „Слатина”
119 СОУ "Акад. Михаил Арнаудов", район „Изгрев”

Жребий ще определи кое училище коя държава ще представлява, а групите ще са като тези от голямото европейско първенство за мъже, провеждащи се у нас.

В Група А от Евроволей 2015 са България, Германия, Холандия и Чехия, които ще играят в „Арена Армеец” в София. В Група С в Двореца на културата  и спорта във Варна ще играят Беларус, Белгия, Полша и Чехия. Останалите 8 отбора, стигнали еврофиналите, ще спорят в двубоите от груповата си фаза в Италия. Европейското първенство по волейбол за мъже е от 9 до 18 октомври. Финалът е в София.

Мачовете от Мини Евроволей 2015 на 27 септември започват в 10 часа в тренировъчната зала на „Арена Армеец”, като последователността им отново е същата като на двубоите на голямото първенство. Тоест България играе първо срещу Германия, после срещу Чехия и след това срещу Холандия. Всеки отбор от мини европейското първенство се състои от 12 състезатели – 6 момчета и 6 момичета. По време на мач ръководителят на отбора трябва да има на полето минимум две момичета и две момчета. Първите два тима от двете групи по 4 отбора продължават на полуфинали. А победителите ще излъчат шампиона на Мини Евроволей 2015. Финалът е предвиден за 15:45 часа.

Всички деца ще получат медали за участие, осигурени от Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” на Столична община. Всяко училище ще получи топки за волейбол и билети за срещи от Евроволей 2015, осигурени от Българска федерация волейбол. Мини Евроволей 2015 е и част от инициативите, посветени на „София – Европейска столица на спорта 2018”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА