Last news in Fakti

17 Октомври, 2015 11:03 2 245 1

Багата ще брани титлата срещу Мемен тази нощ

  • багата-
  • мемен-
  • титлата

Това ще бъде втори двубой за годината за българина

Багата ще брани титлата срещу Мемен тази нощ - 1
Снимка: БТА

Българският боец Благой Иванов излиза тази нощ за първата защита на титлата на WSOF в тежка категория.

Багата завоюва трофея през юни, след като надви с гилотина Смелиньо Рама. Сега обаче той трябва и да покаже, че може да задържи трофея си.Това ще се случи срещу Дерик Мемен на галавечер в Машантъкет (САЩ).

Анализаторите дават предимство на българина заради по-добрата му игра в клинч и на земя, но отчитат, че в стойка Мемен ще има повече шансове заради 11-е победи с нокаут.

Въпросът е дали американецът ще успее да стои на дистанция от Иванов и да го атакува с техники от кикбокса.

Мемен има само една загуба с последните си седем срещи. Тя е от Смелиньо Рама с технически нокаут през октомври миналата година, а двубоят им бе за титлата на WSOF в тежка категория, така че това е вторишанс за Мемен да завоюва трофея.

Дълги години американецът се биеше в долната лека-тежка категория без да блести с нещо особено. Бившият борец има участия в престижните вериги „Страйкфорс” и „Белатор”. В своята кариера той има 25 победи и 6 загуби.

Багата има доста по-добър баланс от 12 победи и само една загуба. Неговата успешна серия беше спряна през миналата година. Тогава той загуби след събмишън от Александър Волков във финалния мач от турнира на „Белатор” при най-тежките.

Успех над Рама ще затвърди успешното завръщане на Багата и ще му отвори много възможности. От няколко години се говори за възможността Благой да подпише договор дори с гиганта в ММА – UFC. Компанията на Дейна Уайт обаче иска а види първо представянето на нашенеца и в тази битка на ринга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    БАГА УСПЕХ
    ПРОСЛАВИ БЪЛГАРИЯ