Last news in Fakti

20 Октомври, 2015 08:45 701 0

Стоев: Искам да върна Левски в Европа

  • стойчо стоев-
  • левски-
  • лудогорец-
  • юргорден-
  • европа

Специалистът говори пред Факти.бг за изминалите срещи и това, към което тимът се стреми този сезон

Стоев: Искам да върна Левски в Европа - 1
Снимка: Факти.бг

Отборът на Левски продължава да показва постоянство и представянето на тима определено може да се каже, че е с възходяща градация. Макар че "сините" направиха реми с Лудогорец, столичани изглеждат все по-уверени на терена и това до голяма степен се дължи на треньора на тима Стойчо Стоев.

Потърсихме специалиста за коментар на изминалата среща и на това докъде да очакваме да стигне Левски този сезон.

Г-н Стоев, как ще коментирате играта на тима си в дербито срещу шампионите?

Важното е, че не изпуснахме двубоя в края. Стана здрав мач между два отбора, които на този етап са водещи в първенството. Лудогорец има качество и се бори докрай. Похвала за това себераздаване.

Прибирането в защита на Левски през втората част може би изигра лоша шега в крайна сметка?

Първите десет минути на второто полувреме ги изиграхме не така, както ми се искаше. Да, поприбрахме се, но нямаше такива указания. Липсваха атаки през десния фланг, но там се задържаха повече хора от тима на Лудогорец. Те имаха една ситуация на Вандерсон, ние имахме удара на Прохазка. Доволен съм от отбора си и от представянето ни.

А какви са целите за сезона? Вече може ли да се каже, че Вашия тим има място сред фаворитите за спечелването на трофея в "А" група?

Не очаквах в началото на първенството, че ще сме лидери преди дербито с шампиона. Започнахме с много млади футболисти, започнахме с малка група. Нормално е да се замисляш какво ще е през октомври, ноември или декември. Стремиш се да извличаш максимума от всеки мач, това беше. Засега наистина се очертава борба между Левски, Лудогорец и Литекс, но и другите отбори имат своите достойнства. Рано е да се правят сметки.

Ще кажете ли и няколко думи за прекрасната публика?

Публиката ни наистина е страхотна. Тя е и най-големият ни плюс. Когато 12-13 хиляди те подкрепят – няма как да загубиш. Разбира се, всеки мач е много различен - и срещу Литекс, и срещу Лудогорец допуснахме голове, но по-важното е, че играхме добре. Стремим се да вкараме с един гол повече от противника. Това е.

Какви са трансферните цели на клуба?

Със сигурност ще търсим още една опция в центъра на защитата, защото само двама са прекалено малко. За начало ни трябва още един централен бранител. После ще мислим за други.

Да очакваме ли скоро Левски отново в евротурнирите, в Шампионската лига?

Ние ще направим всичко по нашите сили, за да се завърне Левски в европейските клубни турнири. Опитваме се да радваме с играта ни и да побеждаваме, но си оставаме умерени оптимисти. Засега играем мач за мач и се надяваме да се представяме все по-добре. Целта е да надграждаме и да стигнем там, където искаме. С помощта на футболистите и ръководството аз се надявам догодина юни-юли да се борим в Европа. Но всичко по реда си.

В тази връзка, как бихте коментирали мача с Юргорден по случай 50-годишнината от участието на "сините" в Шампионската лига. Фенове и играчи спретнаха страхотно шоу и несъмнено това вдигна и настроението на тима?

Феновете бяха невероятни - както винаги. Опитвахме се да забавляваме тази страхотна публика. Както се видя, много от нашите футболисти не взеха участие. По-скоро това бе една добра тренировка. Мисля, че наистина хората, които обичат Левски, имаха възможността да уважат юбилея и да станат част от това страхотно нещо. Сега гледаме напред и мислим за следващите съперници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА