Last news in Fakti

21 Октомври, 2015 16:59 949 0

Повдигнаха обвинения срещу Бекенбауер

  • бекенбауер-
  • фифа-
  • обвинение-
  • корупция

Немската легенда също разследван за корупция

Повдигнаха обвинения срещу Бекенбауер - 1
Снимка: БТА/АР

Легендарният футболист, бивш член на изпълкома на ФИФА и почетен президент на Байерн (Мюнхен) Франц Бекенбауер влезе в списъка със заподозрени за корупция във ФИФА, съобщава "Билд".

На 8 октомври комитетът по етика към ФИФА отстрани Йозеф Блатер, Мишел Платини и Жером Валке от всякаква дейност, свързана с футбол за 90 дни. Очаква се днес комитетът да обяви списък с всички имена, заподозрени в корупция в световната футболна централа. 

По-рано немското издание "Шпигел" съобщи, че Германия е подкупила четирима функционери в Изпълкома на ФИФА, за да получи право на домакинство на Мондиал 2006. Според информация на изданието се е създал специален таен фонд в Германия, с който да се подкупят служители във ФИФА. Собственикът на Адидас по това време Роберт Луис-Драйфус е вложил 10,3 милиона швейцарски франка в този фонд, а Бекенбауер е бил сред тези, които са знаели за създаването му. 

През 2014 година Кайзер Франц беше отстранен от футболна дейност за 90 дни, заради отказа си да сътрудничи в разследването за домакинството на Катар на Мондиал 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА