28 Октомври, 2015 02:00 1 347 0

Кейлор Навас е номер едно в света

  • навас-
  • реал мадрид-
  • статистика-
  • нойер

Статистиката говори, че вратарят на Реал Мадрид е най-добрият вратар в момента

Кейлор Навас е номер едно в света - 1
Снимка: БТА/АР

В последния ден от трансферния прозорец Кейлор Навас беше с единия крак в Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка сделката за Давид Де Хеа пропадна и костариканецът остана на "Сантиаго Бернабеу". А че Навас заслужава да е титуляр в кралския клуб, няма съмнение. От началото на сезона той е във великолепна форма и има огромна заслуга за лидерската позиция на тима на Рафаел Бенитес в Примера. 

Вестник "AS" публикува любопитна статистика, която потвърждава колко ценен е Навас. Той е начело сред вратарите на водачите от първенствата в Топ 5 по брой спасени удари. В изиграните от него 9 шампионатни мача, противниковите футболисти са отправили 113 изстрела, от които 31 в очертанията на вратата. Навас е отразил 27 удара и е допуснал само 3 гола.

За сравнение Мануел Нойер е направил 15 спасявания и е допуснал 3 гола. В класацията следват Джо Харт, който 13 има отразени удара и 4 инкасирани попадения, Кевин Трап (24/6) и Войчех Шчесни (22/6). Костариканският страж е опазил вратата си суха в 6 от 9-те мача в Примера, а освен това не получи попадение в нито един от трите мача на Реал в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА