Last news in Fakti

2 Ноември, 2015 12:29 878 0

Бока Хуниорс е новият шампион на Аржентина

  • бока хуниорс-
  • шампион-
  • титла-
  • сан лоренсо-
  • тигре

Грандът от Буенос Айрес недостижим на върха

Бока Хуниорс е новият шампион на Аржентина - 1
Снимка: БТА/XINHUA

Бока Хуниорс е новият шампион на Аржентина. Кръг преди края на първенството "синьо-жълтите" са недостижими на върха, след като победиха на собствения си стадион "Ла Бомбонера" гостуващия Тигре с 1:0. Титлата донесе защитникът Фабиан Монсон, който се разписа с глава след центриране от корнер в 42-ата минута на мача.

Домакините се нуждаеха само от точка в последните си две срещи, за да си осигурят триумфа в Примера. Със спечелените три те събраха актив от 64 - шест повече от втория Сан Лоренсо, който се наложи с 2:0 над Темперлей.

Титлата е първа за Бока от 2011 година насам, когато тимът спечели първенството "Апертура" под ръководството на Хулио Сесар Фалсиони. За настоящия треньор на Бока Рудолфо Арубарена това е първа титла в мениджърската му кариера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА