Last news in Fakti

12 Ноември, 2015 21:06 738 0

Томов пак скочи на Манджуков и Инджов

  • цска-
  • томов-
  • манджуков-
  • дългове-
  • съдилища-
  • виновник

Дълговете на ЦСКА нараснали колосално след напускането му

Томов пак скочи на Манджуков и Инджов - 1
Снимка: БТА

Александър Томов говори пред БНТ, където заяви, че откакто той се е разделил с ЦСКА, дълговете на клуба са се увеличили двойно.

За пореден път бившият президент обяви, че главните виновници за случващото се са Манджуков и Инджов и посъветва "червения" тим да не сменя ПФК ЦСКА АД с ФК ЦСКА, защото това ще позволи атаки не само в български, но и в чуждестранни съдилища.

"След моето оттегляне новите дългове са 7-8 млн. Цялата работа е някаква измама. Засегнати са огромни интереси - на бюджета, на феновете, на кредитори. Аз съм най-лесният случай. Това, което съм дал чрез "Лира", може да бъде изконтирано, намалено, разсрочено.

С ЦСКА бе извършено силово предумишлено убийство. Ако няма измама и се окаже, че свидетелите не говорят истината, ако това е вярно, могат да свалят до известна степен вината на Инджов и Манджуков. Ако има измама, безспорно виновни са те", каза Томов, след което разкри какъв е бил планът му за спасение на ЦСКА.

"През 2013 г. ме молеха стотици хора да се върна и помогна - нищо повече. Дълговете бяха 37 млн. При сделката те намаляха и станаха 27 млн., но това бе свързано с плащания. Миналата година бяха намалени до 22 млн., но от тях 5 млн. бяха към "Лира" и казваме, че ги няма. Остават 17 милиона.  Два трябваше да се махнат от Министерството на спорта. Т.е. дългът беше управляеем и наполовина на сегашния. Какъв беше планът, който се обсъждаше навсякъде, и с НАП, Лицензионни комисии на БФС, всякакви видове акционери?! Планът беше през 2015 г. да се намали с още 5-6 млн. и през 2016 г. да се приключи с този процес, но той беше спрян.

През месец март бях уведомен от г-н Манджуков, което беше голям удар в гърба за мен, че с Инджов сами искат да управляват клуба.

Оставих им клуба с точно 16 млн. лева дълг, ако махнем този към "Лира". Два от тях трябваше да бъдат отписани от Министерството на спорта.

Трябва да се приключи с илюзията, че може да има закриване на стария клуб и да има откриване на нов клуб. Ако това се случи, подобно решение ще бъде атакуване не само в българския съд, но и в чужбина. Трябва да се направи оздравителен план, дълговете ще се редуцират чрез синдика", предлага Томов.

"През 2014 г. похарчихме 14 млн. лева, от които 5 млн върнати дългове. Но тогава имаше удар срещу Стойчо Младенов и отбора. Главното е било да се въпрепятства атаката към шампионската титла, която сама по себе си носи милиони.

Бяха освободени играчи, а само за трима от тях имаше оферти за 3-3,5 млн.", допълни бившият бос на армейците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА