2 Декември, 2015 15:28 1 124 0

Замер: Изборът за "Златна топка" е грешен

  • замер-
  • байерн мюнхен-
  • златна топка-
  • избор-
  • топ 3

Байерн Мюнхен трябваше да има поне един представител в Топ 3, заяви спортният директор на баварците

Спортният директор на Байерн Mюнхен Матиас Замер заяви, че изборът за тримата номинирани за „Златната топка” не е обективен. Фаворитът Лионел Меси, съотборникът му в Барселона Неймар и голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо са претендентите за отличието, което ще бъде връчено на церемония в Цюрих на 11 януари следващата година. 

За втора поредна година футболист на Байерн не попада сред първите трима в класацията и Замер съжалява за това, но смята, че е и напълно логично с оглед на тенденциите във футбола през последните години. 

„Съжалявам от една страна, но от друга това си е субективна преценка. Това не е обективен избор”, заяви пред „Кикер” Замер. 

Според Замер глобалните марки като Меси и Роналдо имат предимство, защото са много по-известни от всички останали футболисти в света. „Съжалявам, че няма футболист на Байерн. Знам как се случват тези неща. За мен най-важното е нашите футболисти да показват постоянство с годините. Въпреки класата на един Меси или Роналдо мисля, че и играч на Байерн заслужава такова отличие”, допълни спортният директор на баварците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА