30 Декември, 2015 23:30 508 0

Тръст "Синя България": Левски е уникален

  • левски-
  • тръст-
  • синя българия-
  • уникален

"Андрей, синът на голямата легенда на Левски Георги Аспарухов, получи днес първият купюр акции от ПФК Левски АД, дарени от тръст „Синя България”. По този начин през март започна кампанията „Левски е твой”, след края на която част от акциите на най-големия български клуб се озоваха в над 1100 дребни акционери", пише в сайта на тръста.

"Раздробяването на собствеността на клуба, което е една от големите цели на тръста, продължи и през цялата 2015 година, като към момента Левски има петима големи акционери – БТК, Иво Тонев, Александър Ангелов, Николай Иванов и привържениците на Левски чрез Тръст „Синя България”, което прави най-големият български клуб уникален за родните мащаби по структурата на своята собственост. До края на юни Левски се контролираше от Тодор Батков и бе изправен на ръба на фалита и отиване в аматьорския футбол", казват още феновете.

„Отминаваща година е велика за Левски, защото се осъществи мечтаното от поколения частично преминаване на клуба в ръцете на неговите привърженици. Семейството на Аспарухов символично заслужава да бъде в началото на един такъв процес”, заявиха от Управителния съвет на тръста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА