Last news in Fakti

8 Януари, 2016 14:57 967 0

Сесил Каратанчева с успех в Сидни

  • каратанчева-
  • шведова-
  • квалификация-
  • рибарикова-
  • пиронкова

Българската тенисистка се класира за втория кръг на квалификациите

Сесил Каратанчева с успех в Сидни - 1
Снимка: БТА/АР

Сесил Каратанчева се класира за втория кръг на квалификациите на турнира на твърди кортове в австралийския град Сидни с награден фонд 753 хиляди долара. Втората ракета на България елиминира поставената под номер 4 в пресявките Ярослава Шведова (Казахстан) с 4:1 и отказване на съперничката й заради контузия.

Така 26-годишната софиянка, която е 112-а в класацията на WTA, си осигури 13 точки за световната ранглиста и 1600 долара. Следващата съперничка на Каратанчева ще бъде Магдалена Рибарикова от Словакия. 27-годишната Рибарикова е 80-а в света в момента. Тя има четири титли в кариерата си и е заработила над 2,6 милиона долара от наградни фондове.

Българката има положителен баланс срещу съперничката от 3:1 победи досега. За последно двете се срещнаха миналото лято на твърди кортове в Синсинати, където Каратанчева спечели с 5:7, 6:4, 6:3. 

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова получи "уайлд кард" за участие в основната схема на турнира. Тя е шампионка в Сидни през 2014 година, когато спечели и единствения си трофей в състезанията на WTA в кариерата си досега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА