Last news in Fakti

9 Януари, 2016 17:58 1 397 0

Откриха школата на Стойчев и Казийски

  • стойчев-
  • казийски-
  • школа-
  • волейбол

Нямаме възможност да приемем всички желаещи, обясни Стойчев

Откриха школата на Стойчев и Казийски - 1
Снимка: БТА

Волейболната академия "Стойчев-Казийски", създадена от треньора Радостин Стойчев и звездата Матей Казийски, беше официално открита днес. Трибуните на спортната зала в учебния комплекс "Българско школо" бяха изпълнени, предимно от деца, както и от много ВИП гости. Именно на територията на това училище (в столичния квартал "Младост" 2) се провеждат заниманията във волейболната школа, която работи от повече от три месеца.

На откриването присъства Радостин Стойчев, докато Казийски нямаше как да бъде в София, тъй като има ангажименти към клубния си тим в далечна Япония. 

За момента в школата има 110 деца, но желаещите са били доста повече.

"Наложи ни се да върнем деца, защото нямаме физическа възможност за всички. Сега са 110 деца, проектът е да разгръщаме и след година да имаме 40 нови и така всяка година да имаме поне по 40 нови. Но виждайки желанието, трябва да помислим за разширяване. Днес откриването е със 110", обясни Радостин Стойчев.

"Решихме, че има нужда от място, където децата да спортуват и да бъдат изграждани като личности. Така тази наша идея се съчета с идеята на „Българско школо“. Искаме да развиваме хармонично развити деца, ще обърнем внимание на спортното майсторство, но и на възпитанието и образованието. Това е едно наше общо решение на „Приятели на волейбола“, едно сдружение, което създадохме преди няколко години. Ние нямаме нужда от помощ, решихме с наши средства да направим тази инициатива. Много хора се включиха и засега школата е обезпечена. Радваме се на помощта на „Българско школо“, всичко останало сме осигурили ние“, добави Стойчев.

Преди церемонията по откриването, представителите на медиите и гостите имаха възможност да се запознаят с отличните условия, с които разполага "Българско школо" - чисти и удобни съблекални, топла зала за волейбол, фитнес и спа център, басейн, многофункционална зала.

Децата от няколко възрастови групи проведоха различни щафетни игри под ръководството на двамата треньори - Велизар Пашов и Добромир Лазаров. Накрая за всички малчугани, които бяха облечени с отличителни за Академията екипи в синьо и червено, имаше много награди.

Заедно с Радостин Стойчев на откриването бяха още председателят на сдружението "Приятели на волейбола" - Васил Симов, Сашо Дончев, който предоставя базата на "Българско школо" на разположение на Академията, както и доц. Юлиян Карабиберов, който е консултант в програмите за подготовка и тренировки. На трибуните дойдоха специално от Италия Цветана Божурина и Алесандро Филипини, там бе и друга легенда - Димитър Златанов. Сред гостите бяха още ректорът на НСА "Васил Левски" Пенчо Гешев, треньорът на мъжкия тим на ЦСКА Александър Попов, както и капитанът на юношеския национален отбор на България Радослав Парапунов заради своята по-малка сестра Вяра, част от школата "Стойчев-Казийски".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА