Last news in Fakti

13 Януари, 2016 15:03 1 111 0

Отстраниха генералния секретар на ФИФА

  • фифа-
  • секретар-
  • жером валке

Жером Валке може да получи забрана от 9 години за дейност свързана с футбола

ФИФА уволни своя генерален секретар Жером Валке, съобщи Би Би Си.

55-годишният французин беше временно отстранен от футбола, заради предполагаемото му участие в схема за печалба от продажбата на билети по време на Световното първенство. На 17-ти септември той бе временно освободен от своите задължение, заради серия от нарушения на етичните правила на ФИФА.

Валке стъпи в длъжност през 2007 г. То бе смятан за дясна ръка на бившия президент на ФИФА Сеп Блатер и отхвърли всички обвинения срещу себе си. На 7-ми януари етичната комисия на ФИФА обяви, че ще открие процедура срещу Валке. От там вече препоръчаха той да бъде отстранен от футбола за период от 9 години. Новият генерален секретар на ФИФА е Маркус Катнер.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА