Last news in Fakti

18 Януари, 2016 10:29 953 0

Ракетата грабна шести Мастърс

  • о'съливан-
  • снукър-
  • мастърс-
  • хоукинс

Рони О'Съливан не даде шансове на Бари Хоукинс и го победи с 10:1 фрейма на финала

Ракетата грабна шести Мастърс - 1
Снимка: БТА/АР

Рони О'Съливан спечели престижния снукър турнир Мастърс за шести път в своята кариера и се изравни с легендарния Стивън Хендри. Тази вечер Ракетата довърши Бари Хоукинс, побеждавайки го с 10-1 в лондонската зала "Александра Палас".

Вечерната сесия стартира при аванс 7-1 за петкратния световен първенец, който даде няколко много добри възможности на Ястреба, но последният не се възползваше от тях. 

При един от подаръците на Рони червена топка остана заложена за средния джоб, но серията на неговия опонент бе твърде кратка. Разчистването на цветовете дойди при крехък аванс от 13 пункта на О'Съливан, който не спираше да оставя възможности на противника си.

Бари обаче категорично отказваше да се възползва от тях и Рони спечели фрейма по куриозен начин - пропусна розовата, но тя влетя в съседния джоб след невероятен флук с бияча.

До края на мача нямаше интрига, като О'Съливан наниза серии от 66 и 82 точки, за да спечели мача с 10-1, което е най-убедителната победа в турнира в този формат. Рони спечели и чек на стойност 200 000 паунда, докато за Ястреба остават 90 000 паунда.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА