Last news in Fakti

12 Февруари, 2016 11:54 761 0

Везенков най-добър от тройката в Барселона

  • везенков-
  • тройка-
  • стрелба-
  • барселона-
  • баскетбол-
  • евролига

Статистиката сочи, че българският баскетболист е на четвърто място по точност в Евролигата

Везенков най-добър от тройката в Барселона - 1
Снимка: fcbarcelona.com

Александър Везенков е най-добрият стрелец от тройката за Барселона в Евролигата, предаде "Тема Спорт". Това показва статистиката на турнира преди домакинството на каталунците на Жалгирис. Съставът на Шави Паскуал приема литовците днес от 22:00 часа в двубой от седмия кръг.

20-годишното крило има най-висок процент в тима, като е реализирал половината от отправените изстрели отвъд 7-те метра. Българинът е с 12 успешни от 24 опита, което пък го нарежда на 4-о място изобщо в Евролигата. Лидер е Чарлс Дженкинс от Армани Милано с 58% (14 от 24), но италианците вече не са част от турнира.

Карлос Аройо е вторият най-добър стрелец от разстояние за Барса. Гардът, който не може да играе поради контузия, е с 46,67% или 21 от 45. Стратос Перпероглу е трети с 18 успешни от 41 опита или 43,9%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА