Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 09:27 812 0

Запада победи Изтока в Мача на звездите

  • запад-
  • изток-
  • мач на звездите-
  • нба-
  • брайънт

Невероятното шоу в Торонто завърши 196:173

Запада победи Изтока със 196:173 в най-резултатния Мач на Звездите в историята, след като двата тима си вкараха невероятните 369 точки общо. 65-ият двубой в Торонто предложи невероятно шоу, което до голяма степен бе подчинено на Коби Брайънт, за когото това бе последния подобен мач и той бе изпратен наистина подобаващо. Атмосферата в залата бе прекрасна, а атрактивните изпълнения караха феновете на няколко пъти да не могат да повярват на очите си. 

За най-полезен играч за втора поредна година бе избран Ръсел Уестбрук от Оклахома Сити, който завърши с 31 точки, 8 борби и 5 асистенции. 

В крайна сметка Запада спечели за 5-и път в последните 6 издания на двубоя, но все още изостава в общия баланс с 28-37 победи срещу Изтока. 

Двубоят започна с представяне от Меджик Джонсън на Коби Брайънт, който изигра последния си Мач на звездите и бе почетен по специален начин. Последваха невероятни изпълнения, забивки, атрактивни кошове и прекрасна атмосфера, а по време на едно от първите прекъсвания на паркета бе почетен и внукът на създателя на играта Джеймс Нейсмит – Джим. 

Почивката дойде при 92:90 за Запада, след което последва шоу на легендата Стинг и на Цирк дьо Солей. 

След подновяването на играта серия от тройки на Ръсел Уестбрук и Стеф Къри даде аванс на гостите от 119:102. Къри показа, че може и да забива, като на два пъти демонстрира атлетизма си. След това очаквано разликата падна до 132:131, за да се завърже интригата отново, но все пак до края на третата част западняците отново дръпнаха и преди последната четвърт водеха със 145:136. 

В последния период авансът достигна 163:145, а след това мина и 20 точки, за да бъде ясно, че Запада ще спечели. В края западняците не позволиха на Пол Джордж да счупи рекорда по точки в тези срещи, като остана с 41, на една от Уилт Чембърлейн.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА