Last news in Fakti

20 Февруари, 2016 22:25 960 0

Нов успех за бадминтонистките ни в Казан

  • бадминтон-
  • казан-
  • дания

Българките се разправиха с Испания и ще играят на финал

Българският национален отбор по бадминтон за жени отново ни поднесе много приятни емоции. Страната ни ще играе престижен финал на европейското отборно първенство в руския град Казан, след като успя да пречупи във 1/2-финалите втория поставен в схемата Испания с 3:2.

В герой за България се превърна Стефани Стоева, която постигна успех на сингъл и на двойки заедно с Линда Зечири. Петя Неделчева и Габриела Стоева също спечелиха важна победа на двойки.

В другия полуфинален мач настоящия шампион Дания надделя с 3:1 срещу коравия тим на Германия и ще защитава титлата си срещу българките утре от 15.00 часа наше време.

През 2014-а година в Базел, когато състезателките ни завоюваха бронзовите медали, на полуфинал бяха елиминирани именно от датчанките. Сега може би е време за малък реванш.

"Изключителен успех. Всички се раздадоха. На финала срещу Дания ще се борим докрай", каза специално за БТА от Казан Орлин Цветанов, старши треньор на отбора. На финала при мъжете ще играят отборите на Дания и Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА