Last news in Fakti

21 Февруари, 2016 11:19 923 0

Надал и Дел Потро изтърваха шанса за титла

  • надал-
  • хуан мартин дел потро-
  • титла-
  • григор димитров-
  • делрей бийч

Фаворитите се провалиха в полуфиналните си двубои

Надал и Дел Потро изтърваха шанса за титла - 1
Снимка: БТА/АР

Набиращият инерция Рафаел Надал допусна шокираща загуба на полуфиналите на тенис турнира в Рио от уругваеца Пабло Куевас.

29-годишният испанец отстъпи пред противника си след 7:6 (6), 6:7 (3), 4:6, като това бе едва второто поражение на Рафа на любимия му клей от играч извън Топ 30 на световната ранглиста от 2005 година насам.

В същото време, за първи път в тригодишната история на турнира "Рио Оупън" на финала няма да играе испанец.

Двубоят приключи в 3:19 часа местно време и стана вторият най-късно приключил мач в историята на ATP.

Срещата завърши след продължила 3 часа и 28 минути битка и 45-ия в ранглистата на ATP Куевас ликуваше.

Уругваецът записа 11 аса по пътя към победата, спасявайки 10 от 12 брейкпойнта. Куевас се поздрави с първа победа срещу носителя на 14 титли от "Големия шлем" Надал в третият двубой помежду им и попречи на световния №5 да запише своя финал №100 на сингъл.

На финала Куевас ще играе с аржентинеца Гуидо Пея, който срази неочаквано убедително №5 в схемата Доминик Тийм (Австрия) с 6:1, 6:4 в другия полуфинал.

По този начин 71-ият в световната ранглиста Пея се класира за първия си финал в тура. 25-годишният аржентинец записа втора победа над играч от Топ 20 в рамките на седмица, след като в първия кръг елиминира американеца Джон Иснър и то след като спаси 3 мачбола.

Още една голяма изненада от света на тениса предложи вчерашмата нощ. Стана ясно, че американец ще бъде новият шампион в Делрей Бийч (САЩ).

След като Раджийв Рам елиминира с 6:4, 6:3 най-добрия български тенисист Григор Димитров в първия полуфинал, за финала се класира и Сам Куери.

Кери от своя страна наказа участващия с "уайлд кард" аржентинец Хуан Мартин Дел Потро със 7:5, 7:5.

Това бе първа победа за Сам от три мача срещу завърналия се на корта след 11-месечно отсъствие Дел Потро, който не загуби нито сет в първите си три срещи в Делрей Бийч.

Победата срещу шампиона от 2011 година позволи на Куери да се класира за 15-ия финал в кариерата си. Американецът ще се опита да спечели четвърта поредна победа срещу съперника си на финала Рам и да грабне осми трофей в кариерата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА