23 Февруари, 2016 12:26 1 231 0

Луис Енрике: Дадох свобода на Меси

  • енрике-
  • меси-
  • барселона-
  • шампионска лига-
  • арсенал

Той е нашият лидер, най-добрият е, увери треньорът на Барселона

Луис Енрике: Дадох свобода на Меси - 1
Снимка: БТА/АР

Треньорът на Барселона Луис Енрике изрази желанието си каталунците да станат първият отбор, който защитава трофея си в Шампионската лига. Първото препятствие във фазата на елиминациите обаче изобщо не е лесно - лондонският Арсенал. Тази вечер англичаните посрещат първенеца на Испания, Европа и света в своя дом стадион "Емиратс".

Специалистът акцентира, че звездата и лидер на тима Лионел Меси е навярно още по-добър в сравнение с миналия сезон.

"Ние трябва да бъдем отлични както при владеене на топката, така и при играта без нея. Само така можем да се справим с противник като Арсенал", започна своя коментар Енрике.

"Наясно сме, че стореното в миналото не ни гарантира нищо. Знаем колко труден е този турнир, особено когато играеш далеч от дома. Арсенал има потенциала да доминира в мачовете си и играе на бързи контраатаки. Имам най-добрите нападатели в света и е много лесно да ги ръководиш, защото те имат качества, които им позволяват да преодоляват трудностите. Не само те тримата, това важи за целия отбор."

"Миналият сезон беше невероятен и Меси правеше всичко - вкарваше, жертваше се в защита, асистираше. Той е на същото ниво или дори още по-добър от миналия сезон. Моите играчи се преоткриват постоянно."

"Когато Лионел Меси се върне в средата на терена, той става най-добрият полузащитник. Когато играе като нападател, вкарва много голове. Сега играе като крило, но има свободата да се движи по целия терен. Той е най-добрият, където и да играе. Лео е нашият лидер", допълни треньорът на Барса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА