Last news in Fakti

26 Февруари, 2016 13:04 1 248 0

Стойчо Стоев: Треньорът не е константа

  • стоев-
  • левски-
  • лудогорец-
  • оставка

Знам, че могат да ме уволнят във всеки един момент, призна наставникът на Левски

Стойчо Стоев: Треньорът не е константа - 1
Снимка: БТА

Треньорът на Левски Стойчо Стоев коментира слуховете, че скоро може да не бъде наставник на тима. Той заяви, че е наясно какво се случва и дори се е замислил над това. Специалистът призна, че в тази професия няма константа, с изключение на Арсен Венгер и сър Алекс Фъргюсън.

„Аз отдавна съм треньор и знам, че треньорът не е константа. Изключвам такива като Венгер и Фъргюсън. Треньорската професия е такава - доста ветровита. Когато един треньор е публична личност, е нормално да има коментари. Ръководството само определя кой да бъде треньор. Не трябва да си особено проницателен, за да разбереш какво се случва. Аз съм си избрал тази професия. Това е наше задължение. Очакванията бяха едва ли не да разгромим Лудогорец, което не е адекватна реакция от вас медиите. Цяла седмица не престана да се тиражира това и ме накара малко да се замисля, но ще го запазя за себе си. В България нещата са много по-различни. Една спортна среща винаги има положителни и негативни неща. Вътре в отбора нещата са съвсем спокойни. Дали аз съм треньор или друг, в тази ситуация щеше да има пак атаки. Тук нямаш такъв медиен комфорт. Към Левски и ЦСКА винаги интересът е по-голям", заяви Стоев.

„След отнемането на точките, когато стане разликата 5 точки спрямо един отбор, е нормално реалната ситуация да бъде трудно да се реализира идеята за шампионската титла. Ние продължаваме да я искаме, но в Левски изискването е винаги да се сме победители. В Левски никога не е имало спокойствие", продължи наставникът на "сините".

Стоев говори и за предстоящата среща с Черно море, която е в събота от 13:00 часа във Варна.

„Черно море е труден отбор, затрудняваме се и ние срещу него. Единствено Менголо е с разтежение от мача в Разград. Де Нойер в последните дни тренира нормално. Със сигурност ще има промени в стартовия състав. Определено спрямо тренировките се стремя да избера оптималния състав. Кога успешно, кога неуспешно. Основно тренировъчната седмица определя единайсетте най-добре представящи се".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА