Last news in Fakti

22 Март, 2016 12:59 885 0

Моуриньо получава неустойка, ако не поеме Юнайтед

  • моуриньо-
  • договор-
  • манчестър юнайтед-
  • ван гаал-
  • неустойка

Според английските медии обаче засега идването на португалеца на "Олд Трафорд" се отлага

Моуриньо получава неустойка, ако не поеме Юнайтед - 1
Снимка: БТА/АР

Жозе Моуриньо има изключително изгоден предварителен договор с Манчестър Юнайтед, който може да го направи по-богат с 20 милиона евро без нито един ден като мениджър на Червените дяволи.

Според мадридския в. "Ел Паис", цитиран от "7 дни спорт", ако Моу не парафира официално договор с Юнайтед до 1 май тази година, му се полага неустойка от 5 млн. паунда (6,5 милиона евро). А ако не бъде назначен за мениджър до 1 юни, тогава трябва да му изплатят още 10 милиона паунда компенсация (13 милиона евро), което прави общо към 20 милиона. Според английските медии обаче, засега идването на португалеца на "Олд Трафорд" се отлага, тъй като има силна опозиция срещу назначаването му.

Две от най-авторитетните фигури в ръководството - Боби Чарлтън и Алекс Фъргюсън, изразяват съмнение дали конфликтният португалец е точният човек за отбора. За неговата кандидатура най-силно настоява пък вицепрезидентът Едуард Удуърд, голям фен на Специалния.

Дори след отпадането от Ливърпул от Лига Европа се тиражира информацията, че настоящият мениджър Луис ван Гаал няма да бъде уволняван и ще остане на поста и следващия сезон. Неустойката на холандеца също не е малка и това е една от пречките пред евентуалното му отстраняване.

Друга опция пред недолюбвания от феновете Ван Гаал е да остане на шефска позиция в Манчестър Юнайтед, като той е споделил това пред приятели в Холандия. Не е сигурно дали холандецът ще е навит Жозе Моуриньо да застане начело на Юнайтед, макар да увери преди време, че двамата са големи приятели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА