Last news in Fakti

29 Март, 2016 19:15 780 0

Още една световна звезда идва за бенефиса на Владо Николов

  • волейбол-
  • бенефис-
  • звезда-
  • вилфредо леон-
  • владимир николов

Кубинецът Вилфредо Леон е поредният волейболист от световна класа, който ще вземе участие в шоуто

Една от най-големите звезди в световния волейбол, Вилфредо Леон, идва у нас, за да се включи в „Тима на звездите“, който ще се изправи срещу момчетата на Пламен Константинов в бенефисния мач-спектакъл на Владимир Николов, съобщиха от Българската федерация по волейбол.

Избраният за най-добър волейболист в света за изминалата 2015 година от специализирания сайт World of Volley кубинец с радост е приел поканата на "Капитана" да участва в супер сблъсъка на 8 май в зала „Арена Армеец“.

Брилянтният Леон безспорно е един от топ реализаторите на световната волейболна сцена. 22-годишният посрещач на „Зенит“ (Казан) е един от малкото, които могат да си позволят да атакуват безпроблемно дори най-мощната руска блокада.

„С Вилфредо не сме били съотборници, но предвид средната възраст на останалите участници в отбора на звездите, Леон определено ще внесе необходимата свежест и атрактивност", пошегува се великият №11 Владимир Николов.

Леон изиграва първия си мач с мъжкия национален отбор на Куба едва 14-годишен и става най-младият волейболист, участвал в престижната надпревара. През 2013 г. заедно с Йоандри Диас са извадени от състава, защото опитват да подпишат договори с чуждестранни клубове – политика, която не се нрави на Кубинската волейболна федерация. Така ангажиментите към родината му приключват.

След тези събития Вилфредо отива в Полша, където една година тренира с шампиона на страната - Ресовия. Впоследствие волейболистът подписва с руския гранд Зенит (Казан), като миналия сезон отборът спечели заветната тройна корона - шампиони на Русия, Купата на страната и трофея от Шампионска лига.

Кубинската звезда бе най-резултатен във финала за Купата на Русия. Той спечели наградата MVP в Шампионската лига. В руското първенство Леон записа 94 точки в четири мача от финалната серия.

Бенефисният мач „Моята игра“ е на 8 май 2016 г. в зала „Арена Армеец“. Началният час е 18:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА