Last news in Fakti

7 Май, 2016 21:20 612 0

Зенит и ЦСКА остават в борбата за трофея

  • зенит-
  • цска (м)-
  • русия-
  • ростов-
  • титлата

Двата тима с минимални успехи

ЦСКА (Москва) си върна лидерската позиция в руската Премиер лига след минимална, но много ценна победа срещу Терек с 1:0. Шевдският национал Понтус Вернблум отбеляза единствения гол в мача на "Арена Химки", след който отборът на Леонид Слуцкий отново има аванс от 2 точки пред Ростов, а до края на сезона остават само три кръга.

"Армейците" доминираха преди почивката, но направиха доста пропуски. През второто полувреме московчани действаха предпазливо, с цел да задържат преднината си. В 80-ата минута гостите от Грозни останаха с човек по-малко, след като за втори жълт картон беше изгонен Люк Уилкшир.

Доскоро Терек имаше само две поражения и се бореше за класиране в евротурнирите, но трите поражения с по 0:1 от Уфа, Краснодар и Криля Советов отказаха тима на Рашид Рахимов от амбициите му. За ЦСКА обаче победата нямаше алтернатива, особено след като вчера Ростов надви Локомотив (Москва) и пак оглави таблицата.

В същото време настоящият шампион Зенит се измъчи с аутсайдера Анжи, но все пак го пречупи с 1:0 и съхрани шансовете си също да се бори за титлата в Премиер лигата.

Само няколко дни, след като разгроми временния лидер ЦСКА (М) във финала за купата на Русия, грандът от Санкт Петербург срещна много повече трудности срещу последния в класирането, но все пак стигна до трите точки.

Така важният гол беше дело на Артьом Дзюба в 26-ата минута след подаване на Хълк. За бразилската звезда това беше 20-а асистенция за сезона и той изравни рекорда на легендата на Локомотив (Москва) Юрий Лосков от 2003 година.

Към момента Зенит е трети в класирането, като изостава на 4 точки от ЦСКА и на 2 от втория Ростов.

Анжи от своя страна остана на дъното след 16-ата си загуба и вече има само теоретични шансове да запази елитния си статут.

Тимът на Руслан Агаларов има 19 точки и за да се добере до зоната за баражи, трябва да спечели поне два от оставащите си трима мача и да разчита на грешни стъпки на преките си конкуренти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА