Last news in Fakti

13 Май, 2016 16:59 677 0

Избраха Варди за номер едно във Висшата лига

  • варди-
  • награда-
  • лестър

Нападателят на Лестър получи втора престижна награда за 24 часа

Избраха Варди за номер едно във Висшата лига - 1
Снимка: БТА/АР

Нападателят на Лестър Джейми Варди беше обявен за най-добър футболист на английското елитно първенство за този сезон от Висшата лига на официалния й профил в "Туитър". 29-годишният национал заслужи признанието заради изключително силните си изяви в английското първенство, където кръг преди края има 24 гола и беше в основата на шампионската титла на „лисиците“.

В течение на сезона Варди подобри 13-годишния рекорд на Рууд ван Нистелрой от голове в 10 поредни мача от Премиършип. Английският национал се разписа в 11 последователни срещи.

Признанието на Висшата лига е втората престижна награда, която Варди получава в рамките на 24 часа. Вчера той беше награден за най-добър футболист за сезона и в класацията на Асоциацията на футболните журналисти в Англия. Нападателят беше обявен за носител на този приз още в началото на месеца. Тогава пък стана ясно, че неговият съотборник Рияд Марез е най-добрият играч във Висшата лига според самите футболисти в английското първенство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА