Last news in Fakti

13 Май, 2016 20:57 832 0

Пелегрини: Трябва да сме в топ 4

  • пелегрини-
  • манчестър сити-
  • суонси-
  • топ 4-
  • шампионска лига

"Уест Хям ни помогна, но трябва да внимаваме", каза Пелегрини

Пелегрини: Трябва да сме в топ 4 - 1
Снимка: БТА/АР

Мануел Пелегрини заостри вниманието на своите футболисти върху последния мач за сезона, в който Манчестър Сити е гост на Суонси Сити. Срещата може да определи и крайното класиране на небесносините, които в момента са 4-и - позиция, даваща им право на квалификации за място в Шампионската лига.

Хората на Пелегрини се нуждаят поне от равенство, за да си гарантират тази позиция и да бъдат спокойни, че Манчестър Юнайтед, който е точно зад тях няма да ги задмине. Сити води с две точки, но има с 18 гола по-добра голова разлика.

"Вероятно след мача с Арсенал всички си мислеха, че сме отстранени от битката. Но Уест Хям ни помогна с победата си над Манчестър Юнайтед и сега ние сме в позиция сами да си решим сезона", коментира Пелегрини на последната си пресконференция, преди да напусне клуба. Както се знае, от следващия сезон Пеп Гуардиола ще бъде мениджър на клуба.

"Трябва да бъдем внимателни, за да се радваме в края на мача в Уелс. Мисля, че спокойно мога да си тръгна с едно класиране на отбора за Шампионската лига", добави чилиецът, който води тима от 2013-а година и за този период е спечелил веднъж титлата в Премиършип, два пъти Купата на Лигата и през този сезон достигна полуфинал в Шампионската лига.

Капитанът Венсан Компани, Пабло Сабалета и Давид Силва пропускат мача на Либърти Стейдиъм, а левият бранител Александър Коларов е под въпрос заради лошо физическо състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА