Last news in Fakti

13 Май, 2016 22:58 940 0

Чех: Умората и контузиите ни спряха за титлата

  • чех-
  • арсенал-
  • лестър-
  • титла-
  • контузии

Въпреки силния старт, Арсенал не успя да се пребори за първото място

Чех: Умората и контузиите ни спряха за титлата - 1
Снимка: БТА/АР

Умората, която се е натрупала в целия отбор, както и контузиите на важните футболисти в комбинация за сложили край на надеждите на Арсенал да спечели титлата във Висшата лига, смята вратарят Петер Чех.

Арсенал, който за последно е печелил първенството на страната през 2004-а година, направи много силен старт на настоящия сезон и беше начело в класирането до края на декември, но постепенно изостана от вече новия шампион Лестър и в момента заема 3-о място. На две точки пред тях е и големият им местен съперник Тотнъм, който се нуждае от равенство при гостуването на изпадналия вече Нюкасъл, за да си гарантира 2-ата позиция.

"Това беше един много странен сезон, смята вратарят Чех", който през лятото на 2015-а година пристигна от Челси. "Като погледнеш броя на контузиите, които сполетяха отбора, са по-малко като цяло в сравнение с предишни години или с другите отбори. Но за наше съжаление, това се оказаха много дълготрайни контузии, които ние не успяхме да компенсираме", обяснява още вратарят.

Халфовете Джак Уилшър, Санти Касорла и Алекс-Окслейд Чембърлийн дълго време не попадат в тима, а последната тежка травма е за Дани Уелбек, който на всичкото отгоре се завърна на терена през февруари и сега след втората сериозна травма на коляното ще отсъства от игрището още 9 месеца.

"За съжаление Джак се контузи точно преди старта на кампанията. Дани има същият проблем, Томаш Росицки има същият проблем - и всички тези травми изваждат момчетата за дълго време. Почти сходна е ситуацията със Санти Касорла и Чембърлейн", разсъждава Чех.

"Като добавиш, че липсата на заменяемост за някои играчи не им даде време за почивка, умората в отбора се акумулира най-силно през февруари и март, ние точно тогава загубихме най-много точки и изостанахме от битката. Ето откъде дойде и разликата ни с Лестър", завърши той.

Артилеристите завършват първенството с друг изпаднал вече отбор - домакинство на Астън Вила в неделя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА