Last news in Fakti

15 Май, 2016 09:46 677 0

Лил отива в евротурнирите, Тулуза отърва кожата

  • лил-
  • толуза-
  • монако-
  • лига 1-
  • евротурнирите-
  • изпадане

Монако не сгреши в последния кръг и запази квотата си за Шампионската лига

Отборът на Лил надигра с минималното 1:0 като гост Сент Етиен в последния 38-и кръг на Лига 1 и завърши на пето място в крайното класиране, което му дава право на участие в квалификациите на Лига Европа.

Единственото попадение в срещата, което се оказа безценно за тима на гостите, падна в края на първото полувреме, когато Едер се разписа от дузпа.

С успеха имаше възможност "кучетата" дори да завършат четвърти и да попаднат директно в групите, но за целта Ница трябваше да загуби като гост на Гинган, което не се случи.

Сент Етиен остана шести и все още има шанс за Европа, но ще трябва да разчита шампионът ПСЖ да вдигне и Купата на Франция.

В същото време Монако не допусна грешки и ще участва в Шампионската лига през следващия сезон.

"Монегаските" се нуждаеха от задължителна победа над Монпелие и я постигнаха без особени проблеми с 2:0.

Иван Кавалейро откри още в третата минута, когато засече във вратата центриране на Набил Дирар. В 32-ата пък Фабиньо удвои след дузпа, отсъдена за нарушение на ветерана Виторино Илтон срещу Дирар.

През втората част домакините контролираха нещата на терена и не позволиха третото им място в крайното класиране да бъде застрашено.

Така Монако приключва сезона на трета позиция с актив от 65 точки. Толкова има и Лион, но по-добрата голова разлика на "хлапетата" ги праща на втора позиция и съответно директно в груповата фаза на Шампионската лига.

Основният преследвач за позицията, на която се намираше Монако - Ница остава с 63.

"Орлетата" свършиха своето и се добраха 3:2 като гост Гинган, но успехът се оказа недостатъчен.

Аласан Плеа отбеляза два гола, а един добави Жан Микаел Сери. За бретанците се разписа Мевлют Ердинч, а Ромен Женевоа си отбеляза автогол.

Още един мач заслужава специално внимание. Перипетиите през които Толуза премина този сезон бяха големи, но на финала на шампионата тимът живна и усилията дадоха плод и отборът все пак успя драматично да се спаси от изпадане в Лига 1 и ще бъде част от елита на Франция и през следващия сезон.

"Виолетовите" постигнаха обрат с 3:2 при визитата си на Анже, след като до 78-ата минута губеха с 1:2.

Тимът от Югозападна Франция бе сред изпадащите почти през целия сезон, но в крайна сметка след отлична серия от добри резултати под ръководството на новия си наставник Паскал Дюпраз стигна до спасението.

Така отборът от Розовия град събра 40 точки в актива си и с една повече от Реймс се спасява. Тимът от Шампан победи с 4:1 Лион, но все пак ще се сбогува с елита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА