Last news in Fakti

18 Май, 2016 16:45 984 0

Шиърър: Времето на Рууни премина

  • рууни-
  • шиърър-
  • ходжсън-
  • състав-
  • евро 2016

"Уейн вече не е това, което беше", твърди бившият голмайстор Алън Шиърър

Шиърър: Времето на Рууни премина - 1
Снимка: БТА/АР

Конкуренцията в английския отбор налага нови имена в атаката и потърпевшият от промените е Уейн Рууни. Той ще бъде жертван на Евро 2016 от Рой Ходжсън, който ще го разкара от нападението и въпросът е дали ще го използва по левия фланг, или в средата, твърди "Скай спортс". Рууни вече не е това, което беше, твърди бившият голмайстор Алън Шиърър:

"Времето, в което Уейн беше голмайстор номер едно, отмина - обясни той. - Неговото място вече е по-назад - там, където е истинската позиция на капитана. Все още смятам, че за него има място на терена, но трябва да се даде шанс в атаката на Хари Кейн и Джейми Варди."

Запитан дали го е информирал за избора си, Ходжсън отвърна: "Не и не е нужно. Той е капитан, но решението за състава го взимам аз".

Самият Рууни призна, че е готов да играе където му кажат. "Струва ми се, че разполагаме с много силен отбор и за пръв път смятам, че сме способни да бъдем равностойни на всеки съперник във всеки мач, обясни той.

"Разбира се, едно е потенциалът ни, друго е да успеем да сме постоянни през целия турнир. Имаме играчи, които могат да играят навсякъде в нападението - аз, Варди, Стърлинг, Стъридж. Един играч трябва винаги да е готов да се адаптира - и към съотборниците си, и към изискванията на различните треньори. Аз винаги съм го правил и мисля, че мога да играя на всякаква позиция."
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА