Last news in Fakti

12 Юни, 2016 15:48, обновена 12 Юни, 2016 18:05 2 718 2

Хърватия с летящ старт на Евро 2016

  • евро 2016-
  • турция-
  • хърватия-
  • летящ-
  • старт

Шахматистите победиха Турция с феноменален гол на Лука Модрич

Хърватия с летящ старт на Евро 2016 - 1
Снимки: БТА/АР

Хърватия победи Турция в първия си двубой от Група "D" на Евро 2016 с минималното 1:0. Така новото "златно" поколение на балканската държава направи летящ старт на първенството с оглед тежката си група, където са още тимовете на Чехия и настоящия шампион Испания.

Единственото попадение в срещата бе дело на полузащитника на Реал (Мадрид) Лука Модрич, който реализира в 41-ата минута. Звездата на "белия балет" бе далеч извън наказателното поле, намери по фантастичен начин топката от въздуха и не остави шансове на Волкан Бабаджан.

2' - Първият сериозен шанс в двубоя е за "шахматистите". Ракитич отклони центрирана топка в наказателното поле, но Иван Першич не успя да засече кълбото в мрежата на Волкан Бабаджан.

В първите няколко минути на двубоя хърватите натиснаха съперника дълбоко в собствената му половина, но постепенно Турция успя да поизнесе топката, стабилизирайки играта си в средата на терена.

13' - Туфан опита първи удар за "червените полумесеци" в мача, но изстрелът му извън наказателното поле бе доста неточен.

22' - Марсело Брозович засече центриране с глава в наказателното поле на Турция, но тъй като остана малко под топката, ударът му излезе високо в аут. Около минута след това халфът на Интер (Милано) имаше още един подобен шанс, но отново не сполучи.

28' - Стражът на турците Волкан Бабаджан боксира поредното центриране на хърватите. Топката попадна в Бадей, който обаче стреля право във вратаря.

29' - Най-доброто положение за Турция в мача. Туфан бе оставен непокрит и стреля с глава от непосредствена близост, но Субашич реагира и улови.

31' - Тосун получава жълт картон, тъй като при здраво единоборство почти "разби" главата на Ведан Чорлука с лакът. Главата на футболиста на Локомотив (Москва) бе обляна в кръв, а по-късно бинтована.

39' - Манджукич пробва късмета си и стреля към вратата на турците след кратко разбъркване в наказателното поле, но ударът му попадна право във вратаря.

41' - 0:1 за Хърватия! Феноменален гол на Лука Модрич! Халфът на Реал Мадрид засече от воле избита топка и от 30-ина метра я прати в турската мрежа.

Край на първото полувреме!

48' - Хакан Балта получава втори жълт картон в състава на Турция. Секунди преди това удар в наказателното поле на Волкан Шен бе париран от хърватски защитник.

52' - Страхотен изстрел от пряк-свободен удар на Дарио Срна, но топката не пожела да влезе и се отби от напречната греда.

55' - Нова великолепна възможност за Хърватия. Волкан Бабаджан изби остро центриране пред собственото си вратарско поле. Топката попадна в Дарио Срна, който от няколко метра не улучи вратата, стреляйки встрани.

59' - Корнер за Турция, но центрирането е право в ръцете на Даниел Субашич, който улови кълбото. Малко след това Марсело Брозович отправи силен диагонален удар, но сантиметри го разделиха от това да удвои преднината на "шахматистите".

67' - Опасностите пред турската врата продъжават са се "сипят" една след друга. Марсело Брозович нахлу в наказателното поле, но малко не му достигна да засече добре острата топка в опразнената мрежа.

69' - Новото попълнение на Борусия (Дортмунд) Емре Мор влиза в игра за Турция. Третата смяна на Фатих Терим е третият най-млад играч на Евро 2016 - само на 18 години.

72' - Втора греда за Хърватия! Перишич засече с глава поредното центриране пред вратата на "червените полумесеци", но топката отново срещна напречната греда, както при прекия-свободен удар на Дарио Срна по-рано.

87' - Контузеният Иван Перишич напуска играта за сметка на новопривлечения в Хофенхайм Андрей Крамарич.

89' - Още една смяна в състава на Хърватия. Иван Ракитич напуска, а на негово място влиза Гордон Шилденфелд.

90+3' Трета и последна смяна за Анте Чачич. Марио Манджукич излиза, а мача ще завърши Марио Пяца.

90+4' Край на мача! Победа за Хърватия!

Стартови състави:

Турция: Бабаджан, Гьонюл, Топал, Балта, Еркин, Чалханоолу, Туфан, Инан, Йозякуп, Тосун, Туран

Старши-треньор: Фатих Терим

Хърватия: Субашич, Сърна, Чорлука, Вида, Стринич, Модрич, Бадел, Брозович, Ракитич, Перишич, Манджукич

Старши-треньор: Анте Чачич

Стадион: "Парк де Пренс"

Главен съдия: Йонас Ериксон


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Тия турците играха много грубо бутаха ритаха се горкити хървати.Но правдат победи.
  • 2 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Да се коригирам ,че имам грешки исках да напиша:горките и правдата