Last news in Fakti

13 Юни, 2016 00:07 1 097 0

Хамилтън на върха в Гран При на Канада

  • хамилтън-
  • фетел-
  • гран при на канада

Фетел изпусна победата след слабост в края, Розберг разочарова и остана пети

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън спечели състезанието за Гран При на Канада за пети път в кариерата си и намали дистанцията с Нико Розберг в класирането при пилотите до 9 точки.

Британецът направи много слаб старт и за няколко обиколки изпусна първото място, но след това се реваншира с изключително стабилно представяне.

Себастиан Фетел, който дръпна на старта, така и не успя да догони пилота на Мерцедес в последния етап от състезанието и финишира втори.

Трети на подиума се качи Валтери Ботас с Уилямс.

Голямото разочарование на деня бе за другия пилот на Мерцедес Нико Розберг. Той бе изтласкан извън трасето още в първия завой от Хамилтън и се смъкна до 10-ата позиция, а буквално в последната минута при отчаян опит за изпреварване срещу Макс Ферстапен за малко не катастрофира след загуба на сцепление. Така германецът остана пети зад пилота на Ред Бул.

Следващият етап - Гран при на Европа, ще се проведе в Баку от 17 до 19 юни. Етап от Формула 1 за първи път ще се проведе на територията на Азербайджан.

Гран При на Канада, топ 10:

1. Люис Хамилтън, Мерцедес

2. Себастиан Фетел, Ферари

3. Валтери Ботас, Уилямс

4. Макс Ферстапен, Ред Бул

5. Нико Розберг, Мерцедес

6. Кими Райконен, Ферари

7. Даниел Рикиардо, Ред Бул

8. Нико Хюлкенберг, Форс Индия

9. Карлос Сайнс, Торо Росо

10.Серхио Перес, Форс Индия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА