13 Юни, 2016 13:59 1 089 0

Забраняват алкохола на Евро 2016?

  • евро 2016-
  • алкохол-
  • фенове-
  • насилие-
  • забрана

Причината е многото случаи на задържани фенове заради насилие

Забраняват алкохола на Евро 2016? - 1
Снимка: БТА/АР

Френските власти обявиха, че спират алкохола по време на Европейското първенство по футбол. Мерките се взимат с цел да се спират опасните футболни фенове на стадионите и да се разделят различните групи фенове преди мачове.

Само за първите четири дни властите във Франция са задържали 63 души, свързани с хулигански прояви и случаи на насилие, пише изданието The Local. След кризисна среща в неделя, вътрешно министерство обяви, че предприема сериозни мерки за справяне със създалата се ситуация.

От ведомството допълват, че ще бъде засилено и сътрудничеството с работещите във Франция чуждестранни полицейски служители за набелязване на проблемните лица. 

Забраната може и да не се отнася за всички мачове, пишат други френски медии. Феновете на Англия и Уелс няма да могат да консумират алкохол на улиците на Ланс преди и след мача от Европейското първенство. В града ще има 24 часова забрана за продаване на алкохол.

Двубоят от група „В“ на Европейското първенство ще бъде на 16 юни. Феновете, които няма да имат билети за мача или за фен зоната са предупредени да не пътуват до Ланс.

Британската полиция уведоми феновете на Англия и Уелс да отидат до Лил или някой друг град с фен зона.

За всеки един мач в Ланс ще важи същата 24-часова забрана за продажба на алкохол. Другите двубои от груповата фаза на турнира, които ще се играят в Ланс са Албания – Швейцария и Чехия – Турция. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА