Last news in Fakti

19 Юни, 2016 18:07 2 513 2

Гимнастичките ни грабнаха бронз в Израел

  • гимнастички-
  • ансамбъл-
  • медал-
  • бронз-
  • израел-
  • цветелина стоянова-
  • художествена гимнастика

Грациите посветиха медала на съотборничката си Цветелина Стоянова

Гимнастичките ни грабнаха бронз в Израел - 1
Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

Българският ансамбъл по художествената гимнастика се окичи с бронзовите медали на съчетанието с обръчи и бухалки от Европейското първенство по художествена гимнастика, което се проведе в Холон, Израел.

Възпитаничките на Ина Ананиева посветиха отличието си на съотборничката си Цветелина Стоянова, която се бори за живота си в Пирогов.

Родните гимнастички закриха шампионата на Стария континент, след като изиграха съчетанието по музика от филма „Матрицата“ последни. За него, в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова, те получиха 18.138 точки и третото място в подреждането.

Златото на финала на обръчи и бухалки е за представителките на домакините от Израел с 18.316 точки, а сребърното отличие е за Испания с 18.233 точки. Шестицата допълват Беларус, Финландия и Германия, а Русия остана на последната позиция, след като допусна изключително голям брой грешки и беше оценен с 15.911.

На съчетанието с пет ленти ансамбълът ни завърши на четвърто място с оценка от 18.066 точки. Почетната тройка в този финал оформиха Беларус (18.516), Израел (18.400) и Испания (18.133). Рускините и тук останаха след нашите момичета с петата си позиция в крайното подреждане със 17.933.

В многобоя, провел се в петък, ансамбълът на България завърши на пето място. Това обаче със сигурност беше най-тежкото изпитание за грациите, през което те успяха да преминат като истински бойци. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    1 0 Отговор
    Това е подвиг! А къде са измислените нещастници от Националния антиотбор по футбол?!? Момичетата са герои, а ония другите са срам и позор за всички нас!
  • 2 Нашмъркан

    0 0 Отговор
    €вропейското се провежда в И$ра€л, дано скоро видим и Балканиада в ЮАР...