21 Юни, 2016 21:09 1 144 0

Германия и Полша взеха своето

  • германия-
  • полша-
  • евро 2016

Двата тима спечелиха и последните си срещи

Отборите на Германия и Полша имат повод за радост и тази вечер. Двата тима спечелиха идентично - с по 1:0, последните си мачове от група C на Евро 2016 и ще играят в следващата фаза на надпреварата.

Бундестима печели групата с актив от 7 т. и по-добра голова разлика след като се наложи над Северна Ирландия с минималния резултат.

След като доминираше от самото начало на срещата германският национален отбор закономерно излезе напред в резултата още в 30-ата минута.

Йозил даде хубав извеждащ пас към Мюлер, Звездата на Байерн от своя страна не стреля от удобната позиция, а задържа топката с гръб към вратата и подаде към Гомес, който шутира през краката на Хюз и след лек рикошет топката се озова във вратата на северноирландците.

До почивката Гомес и Гьотце пропуснаха да увеличат аванса на Германия.

През второто полувреме нещата на терена се запазиха и Маншафта бе господар. Гомес, Гьотце и Кедира обааче бяха отказани от отличните изяви на противниковия вратар - МакГавън.

Така до ново попадения не се стигна, но възпитаниците на Йоги Льов все пак отново направиха достатъчно и взеха своето, завършвайки на първото място в групата си.

В другият ранен двубой за деня, Полша не допусна грешка срещу Украйна. В изключително равностоен мач, разликата направи Якуб Блашчиковски. В 54-ата минута Милик хитро намери Куба, той финтира Ротан и завъртя топката по диагонала с изстрел от девет метра.

Покрай попадението отчетохме пропуските на Левандовски за Полша и на Ярмоленко и Коноплянка за украинците.

В крайна сметка, Полша продължава своето участие в турнира също с актив от 7 точки и без загуба. Тимът, воден от Адам Навалка завършва на втората позиция, но с един гол по-лоша голова разлика.

Украинците изиграха добър мач днес, но остават с баланс от три поражения и без точка.

Крайно класиране в група C:

1. Германия 7 т.

2. Полша 7 т.

3. Северна Ирландия 3 т.

4. Украйна 0 т.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА