22 Юни, 2016 00:01 1 260 0

Хърватия с шокиращ обрат над Испания

  • хърватия-
  • турция-
  • евро 2016

Чехия се изложи срещу турците

Отборът на Испания изтърва първото място в група D на Евро 2016.

Това стана факт след като "фуриите" изгубиха с 1:2 последния си мач от груповата фаза -  срещу Хърватия, след драматичен обрат в заключителните минути на двубоя.

Възпитаниците на Висенте Дел Боске играха аристократично през цялата среща като сериозни пропуски направиха Давид Силва и Иниеста, а в 72-ата минута Серхио Рамос пропиля и дузпа при резултат 1:1.

До полувремето двата тима си размениха по един шамар - Алваро Мората откри резултата още в 7-ата минута, но в 45-ата Калинич върна интригата в срещата.

Една от звездите в състава на "шахматистите" Иван Перишич сложи точка на спора две минути преди края на редовното време и подпечата обрата и първото място в групата за тима си.

В другата среща от групата Турция поднесе изненадата и надигра с 2:0 Чехия, намествайки се на третото място в крайното подреждане, което може да донесе и класиране напред в надпреварата за южните ни съседи.

След силен натиск на чехите, Бурак Йълмаз, в противовес със случващото се на терена, откри в 10-ата минута, като засече във вратата на Чех остро центриране отдясно на 18-годишния Емре Мор, който от своя страна за първи път попадна сред титулярите.

Оттук до края на двубоя имаше един тим - чешкият, и той правеше всичко по силите си да стигне до попадението. Късметът обаче не бе на негова страна. След като гредата и страхотни спасявания на стража покриха турците, в 65-ата минута, те нанесоха своя втори фатален удар.

Топката не беше добре изчистена след центриране на Инан, попадна у Озан Туфан, който с безмилостен удар удвои.

Вторият получен гол пречупи чехите. Те започнаха да грешат повече, а турците заиграха освободено в търсене на по-изразителен успех.

В 83-ата минута Олджай Шахан беше близо до гол, след като се пребори за топката при едно разбъркване пред Чех, но прати топката встрани. До края на мача не се стигна до нищо интересно и чехите ще трябва безславно да се сбогуват с турнира.

Крайно класиране в група D:

1. Хърватия 7 т.

2. Испания 6 т.

3. Турция 3 т.

4. Чехия 1 т.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА