Last news in Fakti

9 Юли, 2016 14:58 12 227 3

Меси напуска Испания?

  • меси-
  • данъци-
  • присъда-
  • барселона

Звездата на Барселона напуска заради присъдата

Меси напуска Испания? - 1
Снимка: БТА/АР

Петкратният носител на Златната топка – Лео Меси, може да напусне Барселона и Испания заради проблемите с данъчните власти. За тази опасност сигнализира президентът на Примера дивисион Хавиер Тебас.

"Не смятам, че Меси е престъпник. Просто правните рамки не могат да бъдат разбрани от всички. Да не забравяме, че Лео е платил повече от 160 милиона евро данъци, които отиват за ремонт на пътищата и за болнична помощ. Страхувам се, че ще напусне Испания заради проблемите със закона", хвърли бомбата Тебас.

Меси и баща му получиха ефективна присъда от 21 месеца затвор заради укриване на данъци в размер на малко повече от 4 млн. евро. В Испания обаче законът гласи, че присъда под 2 години, може да бъде изменена в пробация и адвокатите на аржентинския национал тепърва ще преговарят с Темида.

Преди два дни пък английският таблоид "Сън" гръмна с новината, че бащата на Меси е посетил яхтата на Роман Абрамович, което веднага породи слухове за задаващ се сензационен трансфер в Челси.

Останалите клубове, които могат да си позволят да купят Меси и да му плащат заплатата, са манчестърските Сити и Юнайтед и френските богаташи от ПСЖ. Реал Мадрид също притежава нужната финансова мощ, но подобна сделка изглежда в сферата на невъзможното.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Нека видим дали ,ще напусне Испания.
  • 3 Носи

    0 0 Отговор
    Всеки на негово място би направил същото.Нямаше нужда от такъв скандал и съд за футболиста.За тази работа си има мениджъри и финансови сътрудници.Явно този проблем е спретнат от футболната мафия, тъй като работите на Меси ги движи този който най-много заслужава да прави това, а именно неговия баща.Мафията не може да ги цака и ги сготвиха.Не, че съм му някакъв луд фен на Меси, но въпроса тук е за справедливост и коректност.Хвърлиха го на кучетата , очерниха го и му взеха пари.Утре всеки може да се окаже на негово място и никак няма да му е приятно.