12 Юли, 2016 16:28 967 0

Мъри Стоилов: Левски има сили за Лига Европа

  • стоилов-
  • левски-
  • марибор-
  • лига европа

Стоилов дава равни шансове на Левски и Марибор

Мъри Стоилов: Левски има сили за Лига Европа - 1
Снимка: БТА/АР

Ако Левски успее да елиминира Марибор във втория квалификационен кръг на Лига Европа, това ще е добра крачка към създаването на нов ЕвроЛевски. Това заяви бившият треньор на сините Станимир Стоилов, който водеше тима между 2004 и 2008 г. и го класира за четвъртфинал на Купата на УЕФА и групите на Шампионската лига.

Според него по онова време Левски щеше да е фаворит срещу словенците, но сега шансовете на двата отбора са равни. "Който по-добре си изиграе картите, той ще е по-щастливият накрая. За Марибор достатъчно говори коефициентът му в евротурнирите - над 20. Това показва, че този отбор е постоянна величина в Европа през последните години", коментира Стоилов в интервю за "Тема спорт".

По думите му евентуално отпадане на Левски не би било срамно. "Срамът няма да е от тази загуба, той е отдавнашен и датира още от унищожението на коефициента. Затова сините тръгват от ниско стъпало. Имахме коефициент около 38-39. С него Левски щеше да е поставен и в последния квалификационен кръг и противниците щяха да са от Люксембург, Албания, Черна гора..."

Голямата болка на Стоилов е свързана с детско-юношеската школа на Левски, където според него "осем години рушат и продължават да го правят".

"Дай, Боже, някой да изгради нещо. Моята къщичка я разрушиха до основни. Това не бе моята, това бе къщичката на Левски, а я срутиха и успяха да й изкопаят дори основите. За жалост останаха само носталгията и историята", каза още треньорът на "Астана".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА