Last news in Fakti

15 Юли, 2016 14:57 1 166 0

Левски срещу Абърдийн, Берое играе с шведи

  • абърдийн-
  • левски-
  • берое-
  • гьотеборг-
  • лига европа

Левски ще се бори с бившия клуб на Алекс Фъргюсън, старозагорци ще се изправят срещу Гьотеборг

Левски срещу Абърдийн, Берое играе с шведи - 1
Снимка: БТА

Победителят от двойката Вентспилс - Абърдийн ще бъде съперникът на Левски в третия квалификационен кръг на Лига Европа, в случай че следващия четвъртък “сините” хвърлят в екстаз трибуните на стадион “Георги Аспарухов” и елиминират словенския Марибор. Първият двубой ще бъде на 28 юли, а реваншът седмица по-късно - на 4 юли.

Късно снощи 26-кратният шампион на България постигна целта си при тежкото гостуване в бившата югославска република, след като завъртя нулево равенство с носителя на Купата на Словения и участник в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2014/2015.

Сега футболистите на носителя на КЕШ с Цървена звезда Люпко Петрович се надяват, че със солидната подкрепа на своите фенове, които демонстрираха по невероятен начин безрезервната си любов към “синия” клуб на стадион “Людски врът” в Марибор, ще успеят да преминат в следващата фаза на втория по сила европейски клубен турнир.

Абърдийн победи с категоричното 3:0 Вентспилс в първата среща.

 

Отборът на Берое ще се изправи срещу шведския Гьотеборг или Пиаст (Гливицие) от Полша, ако играчите на Александър Димитров отстранят финландския ХИК (Хелзинки). Първият сблъсък ще бъде на 28 юни, а реваншът е седмица по-късно - 4 юли. 

Вчера Заралии завършиха 1:1 с ХИК в първия двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа. В герой и автор на гола се превърна Веселин Пенев. Евентуалният съперник на "зелените" почти сигурно ще е Гьотеборг, който разби Пиаст (Гливице) с 3:0. 

Гьотеборг са 18-кратен шампион на Швеция. Старши треньор на клуба е Юрген Ленардсон. През миналия сезон те завършиха на второ място в шампионата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА