10 Август, 2016 18:28 935 0

Ново разочарование за Донков

  • донков-
  • рио-
  • разочарование

Стрелецът ни Самуил Донков остана 32-и в квалификациите на 50 метра пистолет на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. По този начин олимпиадата за българина приключи. 

Той завърши с 541 точки и се нареди 32-и от общо 41 състезатели. 

Силният вятър е оказал неблагоприятно влияние върху представянето на българина по собствените му думи. Това заяви състезателят, след като завърши 32-и в сериите и не намери място във финала.

"Състезанието беше много трудно за мен. Метеорологичните условия ми изиграха лоша шега. Вятърът беше много силен, на пориви и това лошо време беше минус за представянето ми. Търсили сме такива дни с лошо време на подготовката, но просто нямахме такава възможност. Имам ясна визия поне до световното първенство през 2018 година. Ще се готвим усърдно", коментира Донков пред БНТ.

Преди четири дни Самуил Донков не успя да се класира за финала и в стрелбата с пневматичен пистолет от 10 метра. Тогава той събра 572 точки в квалификациите, които му отредиха 34-о място в крайното класиране. 

Последният ни останал участник в спортната стрелба е Антон Ризов, на когото предстоят участие в две дисциплини, съответно в петък и неделя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА