Last news in Fakti

6 Септември, 2016 12:21 1 090 0

Нишикори премина през Иво Карлович

  • нишикори-
  • карлович-
  • us open-
  • тенис

Японецът победи ветерана с 6:3, 6:4, 7:6(4) на US Open

Нишикори премина през Иво Карлович - 1
Снимка: БТА/АР

Японецът Кей Нишикори, втори на откритото първенство по тенис на САЩ през 2014-а година, се класира на четвъртфинал в тазгодишното издание на турнира, след като победи с 6:3, 6:4, 7:6(4) Иво Карлович. Мачът беше игран на стадион "Луис Армстронг", който след турнира ще бъде срутен, за да бъде издигната нова тенис арена.

37-годишният Карлович, най-възрастният тенисист в четвъртия кръг от 1991-а година насам и постижението на Джими Конърс, не успя да се справи с вятъра в понеделник вечер. Той заби рекордните 61 аса в петсетова победа в първия кръг, но седмица по-късно вече не беше толкова ефективен. Срещу Нишикори той записа 21 аса и спечели 77 процента от топките на първи сервис, но Нишикори го победи и в този компонент на играта с 84 процента. Японецът спечели и 70 процента от подаванията на втори сервис, а Карлович - само 47 процента.

Денят беше перфектен за Нишикори, който допусна само три непредизвикани грешки. Той все пак трябваше да спаси две разигравания за третия сет, а след като го направи, японецът взе аванс от 6:0 в тайбрека. Тази победа пък го изпрати на четвъртфиналите срещу британеца Анди Мъри, който победи Григор Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА