21 Октомври, 2011 11:17 1 034 0

Смесен успех за българите в Лига Европа (обновена)

  • лига европа-
  • валентин илиев-
  • валери божинов-
  • станислав манолев-
  • николай михайлов

Всички резултати и класиране по групи след изиграните снощи срещи в Лига Европа

Смесен успех за българите в Лига Европа (обновена) - 1
©ЕРА/БГНЕС

Българските представители в турнира Лига Европа записаха смесен успех във вчерашните мачове, като най-неприятна бе вечерта за бранителя на Стяуа Валентин Илиев, който получи червен картон при загубата на румънците от Макаби Хайфа с 0:5.

Илиев бе изгонен в 64-та минута, след като "извърши" нарушение в наказателното поле на Стяуа, нападателят на Макаби симулира откровено, спъвайки се в нищото. Червения цвят на картона видя и неговият съотборник Ерик Бикфалви. Домакините от Израел пък успяха да отбележат цели пет гола чрез Катан, Тавата, Веред и Амаса на два пъти. В другия мач от групата Шалке разгроми със същия резултат АЕК Ларнака и се изравни на върха на класирането с Макаби.

Валери Божинов се появи в игра в последните 15 минути при успеха на неговия Спортинг над Васлуй с 2:0. За гостите от Румъния цял мач игра защитникът Живко Миланов. В другия двубой от група "D" Цюрих и Лацио завършиха наравно 1:1 и по този начин Спортинг вече има преднина от седем точки на първото място.

Българският национал Станислав Манолев игра цял мач при победата на ПСВ над Апое Тел Авив с 1:0 в Израел, съобщава БГНЕС. Единственото попадение в мача отбеляза Жоржиньо Вайналдум в 70-та минута от дузпа, а холандският тим е с пълен актив от точки след три изиграни двубоя.

Николай Михайлов също игра 90 минути за своя Твенте, а холандците постигнаха убедителен успех при гостуването си на датския Одензе. Твенте спечели мача с 4:1, като головете отбелязаха Брама, Байрами, Шадли и Де Йонг. Холандците са на първо място в група "К" със 7 точки, с три повече от втория Фулъм. В същата група Висла записа първи успех в турнира, но българският нападател Цветан Генков не влезе в игра. Поляците се наложиха на Фулъм с 1:0 у дома.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА