4 Ноември, 2016 13:28 744 0

ФИФА не пожали Боливия

  • фифа-
  • боливия-
  • анулиране-
  • служебна загуба-
  • нередовен футболист

Боливия губят служебно последните си два мача

ФИФА не пожали Боливия - 1
Снимка: БТА/АР

Световната федерация по футбол (ФИФА) обяви, че наказанието на националния отбор на Боливия, който е използвал в два мача нередовен състезател, няма да бъде вдигнато, но те имат право да обжалват пред Апелативната комисия.

Така резултатите в два от мачовете на Боливия в Световните квалификации са анулирани. Става въпрос за срещите с Чили (0:0) и победата над Перу с 2:0, като и за двете срещи са им присъдени служебни загуби.

Присъдената служебна победа на Чили увеличава актива им на 16 точки и с по-добра голова разлика след 10 мача те изпреварват Аржентина на 5-ото място в зоната. Перу е на 8-а позиция с 11 точки, а Боливия остава на 9-о място с 4.

Проблемен футболист се оказва роденият в Парагвай защитник Нелсон Кабрера, който няма право да играе за Боливия към този момент. От ФИФА добавиха, че боливийците първо могат да се жалват пред тяхната Апелативна комисия, а след това и при желание пред Арбитражния съд по спорта (КАС) в Лозана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА