Last news in Fakti

29 Ноември, 2016 03:14 833 0

Стюарди сменят полицаите по стадионите

  • полиция-
  • стадиони-
  • стюарди
Стюарди сменят полицаите по стадионите - 1

Стюарди ще сменят полицаите по стадионите, които охраняват футболните мачове и другите спортни мероприятия. Това е заложено в Плана за изпълнение на приоритетите и постигане на целите на Националния съвет по превенция на престъпността за периода 2016-1018 г., публикуван на официалната страница на МВР, пише в. "Монитор".

Според него до края на 2017 г. трябва поетапно да се въведе стюардинг при обезпечаване на сигурността на спортни мероприятия, а полицията да бъде изведена от спортните обекти. В София вече това се прилага, очаква се моделът да започне да действа и в цялата страна. Основната идея е да бъде намалена агресията сред футболните привърженици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА