Last news in Fakti

12 Декември, 2016 10:57 2 781 4

Лесов: Кобрата няма шанс срещу Джошуа

  • пулев-
  • лесов-
  • джошуа-
  • кличко-
  • бокс

"Може да издържи 12 рунда, но шансът за успех е минимален", заяви боксовата ни легенда

Лесов: Кобрата няма шанс срещу Джошуа - 1
Снимка: БТА

Олимпийският шампион по бокс от Москва 1980 Петър Лесов смята, че в момента Антъни Джошуа е най-добрият боксьор в света в тежка категория.

"Не виждам той да има някаква конкуренция. Антъни е млад, с експлозивно кроше, изчистен и много здрав физически. На моменти дори ми напомня на младия Майк Тайсън. Много умно води срещите си, като знае точния момент, в който да натисне съперника и да го нокаутира. Статистиката на Джошуа говори сама - 18 мача, 18 победи с нокаут и световна титла, която вече на два пъти защити.

Именно заради това аз съм на мнение, че в момента няма боксьор в света, който да му се противопостави. В това число се включва и Владимир Кличко, с когото ще се бие през април догодина. Убеден съм, че до шестия или седмия рунд ще има нокаут в полза на Джошуа.

В интерес на истината забелязах Антъни още през 2011 година на световното първенство за аматьори в Баку. Тогава ми се смееха, когато казах, че той ще бъде новата звезда в тежка категория.

И в този ред на мисли няма как да не споменем и Кубрат Пулев, който по всяка вероятност догодина ще има мач с Джошуа. В никакъв случай няма да се подлъжа по патриотизма и да кажа, че Кобрата има шанс. По-скоро може да издържи 12 рунда, но за победа трудно може да се говори. Пулев има по-големи шансове за победа, ако се организира реванш срещу Владимир Кличко. Украинецът вече е поизхабен като боксьор и предпоставките за победа на Кубрат са много. Преди това обаче е необходимо да проведе още един мач, но този път със силен съперник. Защото, ако трябва да сме честни, боят му със Самюел Питър беше меко казано несериозен. Просто нигериецът беше далеч от класата на Кобрата. За да се бие с Джошуа, на Пулев му трябва опит.

В момента на света има само един боксьор, който може да създаде проблеми на Антъни и това е Александър Поветкин, който в кариерата си има само една загуба от Владимир Кличко и то заради грешно избрана тактика.

Хубавата новина е, че тежката категория започва да става интересна, а за това голяма заслуга има Джошуа", коментира Петър Лесон за "Меридиан Мач".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    4 1 Отговор
    Кобрата няма шанс срещу Джошуа ! И Кличко също ще падне ! Видях как се бие Пулев и Джошуа Кобрата до 5-6 рунд е долу !
  • 2 Варна

    4 0 Отговор
    Какъвто и националист да съм, а аз съм тежък такъв, не мога да не се съглася, че Джошуа в момента има огромно предимство пред всички останали включително и пред Пулев.
    Това хлапе притежава всички характеристики на новият безапелационен световен шампион.
    Ако не се случи нещо извънредно, то със сигурност ще доведе до същата скука както при Кличко и Тайсън. - Резултатите ща са винаги ясни.
    Казвам го със съжаление защото ми се иска тази титла да е Българска поне 1 път. Омръзнаха ми с нея да се кичат обичайните Американци, Руснаци, Англичани и т.н.
    Пулев има най- добрият треньор в Европа и ми се иска все пак да се окичи със световната титла.
  • 3 невярващия

    3 2 Отговор
    А бе кой е този Петър Лесон...
  • 4 До невярващия

    1 0 Отговор
    Който незнае и не е чувал за Петър лесов !? Изобщо да не се интересува от бокс ! За сведение той е най техничния и грамотен български боксьор ! Печелел много титли включително на олимпиада със счупена китка