Last news in Fakti

15 Декември, 2016 13:57 908 0

Раздадоха "Спортните Икари"

  • спортни икари-
  • награди-
  • демирева-
  • кралев

Големият победител за 2016 година е лекоатлетката Мирела Демирева

Раздадоха "Спортните Икари" - 1
Снимка: БТА/АР

Фондация „Български спорт” раздаде за 24 път наградите „Спортен Икар”. На стилна церемония в Националната художествена галерия отличените бяха удостоени със стилни статуетки и плакети.

Големият победител за 2016 година е лекоатлетката Мирела Демирева, носителка на сребърен медал в скока на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тя отсъстваше, а наградата й - пластика на художника Христо Христов и димплом на Международния олимпийски, бяха връчени на председателя на клуба й Берое (Стара Загора) Иван Колев.

За "Достойно представяне" бяха отличени състезателката по борба Елица Янкова - носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Рио 2016 и сноубордистът Радослав Янков, който спечели Световната купа за 2016 година.

За "Най-проспериращ млад спортист" награди получиха 17-годишният плувец Антъни Иванов, който направи 11 поправки на национални рекорди по време на ЕП в Унгария, спечели сребърен медал на 200 м бътерфлай и се нареди 9-и на европейското първенство за мъже в Лондон.

Със същия приз бе удостоена и 16-годишната състезателка по шорттрек Катрин Маноилова, завоювала две бронзовите отличия на Младежки олимпийски игри в Лилехамер, участник в два четвъртфинала на СП за юноши в София

"Спортен Икар" за пробив в световния спорт бе присъден на Панчо Пасков (фехтовка) - за впечатляващото му представяне на Олимпийските игри в Рио 2016. Той обаче пропусна церемонията заради важен изпит в Медицинския университет.

За "Шампионско дълголетие" бе отличена спринтьорката Ивет Лалова, която също пропусна награждаването, тъй като е в чужбина.

Приз за "Отбор на годината" отиде при момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика, които спечелиха бронз на Олимпиадата в Рио.

В кулминацията на церемонията се превърна връчването на "Спортен Икар" за "Постижение на годината в категорията "Параолимпикс" на олимпийския шампион в леката атлетика Ружди Ружди, който бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти от гостите в залата.

Помощник треньорът на Лудогорец Петко Петков взе "Спортен Икар" за участието на отбора в групите на Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА