Last news in Fakti

16 Декември, 2016 14:26 1 087 0

Буфон обяви кога спира с футбола

  • буфон-
  • кариера-
  • мондиал 2018-
  • отказване

"Малко вероятно е да играя след световното в Русия", заяви стражът на Ювенутс

Капитанът на италианския шампион Ювентус Джанлуиджи Буфон обяви, че е малко вероятно да продължи да пази и след световното първенство през 2018 г. в Русия.

"Дали ще завърша кариерата си след Мондиала? Тогава ще съм на 40 години и да кажем, че намеренията ми са такива. Вероятността след това да играя още един сезон е твърде малка. Всичко е в моите ръце и в ръцете на Ювентус, но е почти невъзможно това да се случи", заяви легендата в интервю за Mediaset Premium.

Буфон е национал на Италия от 1997 г. и световното първенство в Русия ще е пето за него. През 2006 г. той триумфира на шампионата на планетата, след като на финала "адзурите" победиха Франция след изпълнение на дузпи. Тогава иконата на световния футбол допусна само две попадения във вратата си – при 1:1 със САЩ в груповата фаза и срещу "петлите", когато Зинедин Зидан го преодоля с удар от бялата точка.

Буфон има над 600 мача за Ювентус във всички турнири и държи куп рекорди, сред които и най-много минути без допуснат гол в Серия "А" – 973.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА