Last news in Fakti

23 Декември, 2016 13:29 785 1

В Mercedes: Отборът ще е над всичко през следващата година

  • волф-
  • mercedes-
  • философия-
  • отбор

"Няма да правим никакви компромиси с философията си", заяви Тото Волф

В Mercedes: Отборът ще е над всичко през следващата година - 1
Снимка: БТА/АР

Екипът на Mercedes ще продължи да поставя интересите на отбора над всичко и през 2017 г. Това обяви спортният шеф на тима Тото Волф. Сребърните стрели доминират в спорта през последните 3 години и спечелиха всички титли, но в няколко случая отборните нареждания не бяха спазени от пилотите. Последния такъв беше от финалния кръг тази година в Абу Даби, когато Хамилтън намали нарочно темпото, за да може неговият съотборник и съперник за титлата Нико Розберг да бъде настигнат от Себастиан Фетел и Макс Верстапен, въпреки инструкциите на инженерите и Пади Лоу да повиши скоростта.

„Нашият тим счупи рекордите в историята. Следвахме нашите цели със страст и решителност и бяхме тестване с неочаквани предизвикателства, коментира Волф изминалия сезон. – Нико бе коронован като шампион и напусна сцената. Люис имаше нужда от силен характер да приеме поражението с хладнокръвие и достойнство. Отпразнувахме нашия успех и се поучихме от грешките си. Минавайки през всички тези моменти, станахме по-силни и по-способни да се изправим заедно пред това, което ни предстои.”

Волф подчерта, че тимът на Mercedes, който ще обяви заместника на Розберг след нова година, няма да прави компромиси с принципите и ценностите си, които позволиха на екипа да доминира в спорта за последните 3 години. „Вървейки напред, ние ще продължим да бъдем водени преди всичко от това, което е в най-добър интерес за тима, каза още австриецът. – Тази философия е по-голяма от всеки един сезон или всяка една личност. Нашите ценности бяха в основата на 3-те световни титли. И с това няма да бъде правен компромис когато започнем да преследваме 4-а такава през 2017 г.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    0 0 Отговор
    И в този до скоро любим мой спорт настъпи крах и шурабаджанащина да се се гледат сами циркаджии И най добрите пилоти не са и некога не са били във Ф1.