Last news in Fakti

25 Декември, 2016 10:57 1 319 1

ФИФА въвежда ново интересно правило

  • фифа-
  • правило-
  • капитани-
  • съдия-
  • ван бастен

Само капитаните ще имат право да комуникират със съдията

ФИФА въвежда ново интересно правило - 1
Снимка: БТА/АР

ФИФА обмисля да въведе официално правило от ръгбито и по този начин да укроти малко поведението на футболистите по време на мачовете. Това разкри холандската легенда Марко ван Бастен, който е шеф на комисията по техническо развитие към световната футболна централа.

„Сигурен съм, че играчите може да се държат по-добре. Мислим към въвеждането на стъпка в тази насока. Това е едната ни цел, а другата е да се преборим с т.нар. бавене на времето. Мислим да разрешим само на капитаните да говорят със съдиите, което върши много добра работа в ръгбито. Сега всеки говори с рефера и му представя своята гледна точка, а така се губи много време. Искаме футболът да е динамичен, радващ, но и честен. Всеки един мач поражда много емоции, но трябва да се опитаме да укротим страстите на терена. Хората искат да гледат битка на игрището, а не бой“, обяви 52-годишният холандец пред „Би Би Си“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    0 0 Отговор
    Нови глупости.