Last news in Fakti

5 Януари, 2017 11:27 1 040 0

Първа победа за Петерханзел на Рали Дакар

  • peugeot-
  • петерханзел-
  • сайнц-
  • льоб-
  • рали дакар
Първа победа за Петерханзел на Рали Дакар - 1
Снимка: БТА/АР

Миналогодишният победител в рали Дакар при автомобилите Стефан Петерханзел с Peugeot спечели първа победа в тазгодишното издание на надпреварата. Той бе най-бърз в 3-ата отсечка от Сан Мигел де Тукуман до Сан Салвадор с дължина 364 км. Челната тройка окупираха другите двама водещи пилоти на Peugeot. Втори на 1:54 мин след французина остана Карлос Сайнц-старши, а трети на 3:08 мин се нареди Себастиен Льоб. Четвърти, на близо 4 мин зад победителя, остана Мико Хирвонен с Mini.

Денят бе ужасен за тима на Toyota. Победителят от първия етап Насър Ал-Атия водеше през по-голямата част от отсечката, но в края повреди сериозно едно от колелата на автомобила си. Катарецът спря за около час, след което потегли, само за да спре отново. Жиниел де Вилиер и Нани Рома с другите две заводски коли на Toyota също спряха по време на втората част от етапа, като Рома се измъкна само след 5 минути и завърши етапа 8-и. В генералното класиране продължава да води Льоб с аванс от само 42 сек пред Сайнц. Петерханзел излезе 3-и, на 4:18 мин зад сънародника си. Хирвонен е 4-и на 9:18 мин.

При мотоциклетистите най-бърз в етапа бе Хоан Бареда Борт с Honda. Той изпревари с 12:29 мин Сам Съндърланд с КТМ, въпреки че получи наказание от 1 минута. Трети се нареди Пела Рене с Husqvarna. Миналогодишният шампион Тоби Прайс с КТМ завърши отсечката едва 9-и, тъй като загуби много време като първи пилот по трасето. Така той се смъкна от първа на 5-а позиция в генералното подреждане, на 17:19 сек от новия лидер Бареда Борт. На 2-а позиция излезе Съндърланд, а трети е Пауло Гонсалвеш с Honda.

При машините ATV победата в етапа взе Гастон Гонзалес с Yamaha, следван на 4:41 мин от Игнасио Касале също с Yamaha. Последният излезе начело в генералното подреждане, след като досегашният водач Пабло Копети с Yamaha изостана с близо половин час в отсечката и се смъкна до 3-ото място в общото класиране. Гонзалес е 2-и на 4:37 мин, а Копети е на 18:06 мин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА