Last news in Fakti

10 Януари, 2017 12:22 790 2

ФИФА одобри Мондиал с 48 отбора

  • фифа-
  • световно първенство-
  • отбори-
  • заседание-
  • гласуване
ФИФА одобри Мондиал с 48 отбора - 1
Снимка: БТА/АР

Световната футболна централа ФИФА официално взе решение за огромна революция във формата на Световните първенства по футбол.

На стратегическо заседание на организацията бе взето решение от 2026 година на Мондиалите да участват 48 отбора в сравнение с досегашните 32.

Новият президент на ФИФА Джани Инфактино бе обявил намерения за драстично увеличение на участниците на Световните първенства, а при новия формат ще има групова фаза с 16 групи от по 3 отбора.

За това решение са гласували мнозинството от 37-те членове на Съвета на ФИФА.

Редица футболните специалисти и легенди се обявиха в подкрепа на разширението на Световните първенства, но и много бяха против. Очаква се от решението най-голяма изгода да имат африканските държави, които ще получават доста повече квоти за участие в Мондиала.

Тепърва се очаква от ФИФА да обявят всички подробности по решениeто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Хо хо Хой

    4 0 Отговор
    Хубаво но за да играят нашите трябва да увеличат на 96 отбори ! Или перуката да го пратим да им върти гюбеци
  • 2 София

    0 0 Отговор
    То май само последните в групите няма да се класират.За предпоследните бараж и току виж нашите"фолк"звезди са на световно.