6 Февруари, 2017 19:25 686 0

Радост за българската двойка на турнира в София

  • димитър кузманов-
  • александър лазов-
  • софия

Дуото на Кузманов и Лазов ще игра на четвъртфиналите

Родните тенисисти Димитър Кузманов и Александър Лазов имаха повод за радост, след като се класираха за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите ATP 250 в София с награден фонд 540 310 евро.

Българското дуо показа качествен тенис и преодоля съпротивата на Ариел Бехар (Уругвай) и Андрей Василевски след 6:4, 6:7(9), 10-7 за 93 минути игра на централния корт в зала "Арена Армеец".

Българите взеха първия сет с късен пробив, а във втората част пропуснаха още пет възможности да спечелят подаването на съперниците си и се стигна до тайбрек, в който българите отстъпиха след 9:11.

В решителният тайбрек нашенци взеха ключов мини-пробив аванс за 6:4 точки и до края удържаха преднината си, за да запишат първата си победа в турнирите на АТП.

Успехът им донесе 2130 евро и по 45 точки за световната ранглиста на двойки.

На четвъртфиналите Кузманов и Лазов ще играят срещу победителите от мача между номер 2 Мате Павич (Хърватия) /Александър Пея (Австрия) и Робин Хаазе (Холандия)/Филип Печнер (Германия), които играят утре.

"Миналата година загубихме злополучно след мачбол в наша полза. В един момент днес също ни минаха някои мисли, че нещата може да се повторят след пропуснатите шансове във втория сет. Този път обаче останахме позитивни и продължихме да се борим. Това е своеобразен реванш за миналата година. Аз лично бях напрегнат, защото не бях на 100 процента. Възстановен съм от контузията, но изоставам малко с подготовката. Още повече, че играем в България, пред родна публика и това също оказва влияние. Вярвам, че тази победа ще ни даде тласък за следващия кръг. Съперниците нямат значение. Амбициите ни са големи. Както се вижда, на корта няма голяма разлика, въпреки разликата в класирането в световната ранглиста. Ще се постараем да продължим по същия начин и да стигнем възможно най-напред", заяви Кузманов.

"Много сме радостни, че успяхме да спечелим. През миналата година тук в първия кръг пропуснахме мачбол и отпаднахме. Сега също имахме два мачбола в тайбрека на втория сет, пропуснахме ги, но след това се преборихме. Аз се чувствах по-спокоен в сравнение с миналата година. Направих добри турнири в Турция през януари, изкачих се в ранглистата и това ми се отрази положително", коментира Лазов.

Кузманов започва утре следобяд участието си в схемата на сингъл, за която получи "уайлд кард". Той стартира срещу 57-мия в света Робин Хаазе (Холандия).

"Хаазе е един от най-добрите добрите тенисисти, които са в София. Играч с много опит, с големи мачове срещу най-силните в света. Кортът е бърз. Той сервира много добре. Ще се постарая да бъда по-постоянен, да го движа възможно най-много. Ще се опитам да се наслаждавам и да се забавлявам на корта. Надявам се да имам успех", заяви Кузманов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА