Last news in Fakti

10 Февруари, 2017 21:15 698 0

Халф на Тотнъм стана номер 1 за януари (ВИДЕО)

  • халф-
  • номер 1-
  • януари

Пол Клемътнт бе обявен за мениджър на месеца

Полузащитникът на Тотнъм Деле Али спечели приза за най-добър футболист във Висшата Лига за месец януари.

Английският национал заби 5 гола, които помогнаха на "шпорите" да се представят страхотно през месеца и да се изкачат до второ място в класирането.

Талантът на тима се разписа два пъти при победата над Уотфорд с 4:1 на "Викъридж Роуд", а три дни по-късно отбеляза и двете попадения за успеха над лидера Челси с 2:0 над "Уайт Харт Лейн". С този мач бе сложен и край на серията от 13 поредни победи на "сините".

Али даде старт и на обрата на Тотнъм при гостуването на Манчестър Сити, когато лондончани наваксаха пасив от два гола, за да стигнат до равенството.

Победителят в класацията се пребори с конкиренцията на Хари Кейн, Шеймъс Колман, Алексис Санчес и Гилфи Сигурдсон за да грабне наградата.

"Това е истинска чест. Целият отбор игра брилянтно през този месец", коментира 20-годишният футболист.

За мениджър на месеца пък бе определен наставникът на Суонзи Пол Клемънт.

За Клемънт това бе дебютен месеца начело на "лебедите', като той замени на поста Боб Брадли на 3 януари.

В дебюта си треньорът успя да изведе своя тим до победа с 2:1 при гостуването на Кристъл Палас, а по-късно през месеца уелският отбор стигна до знаменит успех с 3:2 при гостуването си на Ливърпул.

В последния си мач за януари Суонзи победи Саутхемптън с 2:1 и се измъкна от зоната на изпадащите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА